Mar 1, 2010

Belajar dan terus belajar


Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih dan Penyayang


Rajin plak nk isi blog lagi hari ni.. hehe.. Harap bukan takat hari ni, esok dan lusa

je.. Biar kalu boleh smpi bila2.. Trus bkongsi maklumat, cerita utk rakan2 smua..

Stakat sekarang masih xde follower lagi.. (rasa ckp dgn diri sendiri..^ ^) Xpe, mungkin

satu hari nnt kan.. Kalu xde follower pun, mgkin ada yang view.. Tu pun dh syukur

alhamdulillah..


Hari ni g praktikal lagi.. Ya Allah, bosannya.. Melalui rutin yang same

stiap hari.. mmg mbosankan n memenatkan.. G keje pun mcm dgn sparuh

hati je ni.. Ish... T_T Tapi amanah tetap perlu pikul.. Nnt kat padang mahsyar

nk jwb pe bila Allah tnya.. "Nur, knp dtg kerja lewat??", "Nur, knp buat kerja dgn separuh

hati??".. MasyaAllah... Kuatkan hati ku Ya Allah.. Biar terus

aku kuat melalui hari ku hari ini.. Agar ia lebih baik dari semalam.. Amin.. Chaiyo2.. ^_^


Buat mase skrg, rse mcm blog ni tlalu plain.. Btul tak?? Atcually, sy baru belajar nk explore2

mende ni.. hehe.. Nama je bdk sains komp, tp tak bijak lngsung tang mende2

cmni.. wat malu je.. hehe.. but still, think positive.. kita takkan g jauh klu terus

berada di takuk lama tnpa teringin nak lakukan perubahan..

teruslah kita akan berada di sana wlupun hati mmberontak nk kuar hirup udara

baru.. Jadi mesti berani utk kluar dr comfort zone.. bljar 1 bnde yang baru yg mberi

manfaat utk kita.. kan dunia ni luas utk diterokai.. bnyak bnde utk dpelajari..

ilmu takkan habis kita gali wlu smpi mati.. jadi sementara masih ada waktu dan

masa.. kejarlah seberapa bnyak ilmu Allah di atas muka bumi ini.. Kan tingkat org

berilmu itu tinggi pada pandangan Allah?? =)


Jadi truskan belajar dan belajar.. Org kata makin kita blajar makin kita tak tahu..

Btul kan?? Sesungguhnya ilmu itu luas... Jadi sm2 la kita mengejar ilmu Allah..

InsyaAllah..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...