Mar 6, 2010

cerita hari ini..

hari ni kuar jalan2 g Jusco Taman U.. Tah nape perut tringin nk makan mcD hari ni.. hehe..
ok perut, dh knyang kan mkn mcD hari ni.. =) alhamdulillah.. N dh jadi satu kemestian agaknya (kemestian ke??) klu dh g Jusco tak sah tak lawat MPH.. mlawat smbil cuci mata.. bukan cuci mata bnda xelok, cuci mata tgk buku pe yg mnarik.. hehe.. klu ada buku mnarik, mmg dh niat nk beli.. ada gak aktiviti bfaedah blh dbuat d hujung minggu.. actually byk buku yg bminat, tapi msih tak tmampu nk dimiliki.. takpe, lain kali insyaAllah.. Hari ni g beli buku Al-Mathurat, akhbar ILUVIslam edisi keempat ngn satu lagi buku "Offline dgn syaitan".. Tengok cm best je, sy pun beli la.. Masih on the way bace buku ni.. Best.. Tahu srba sdikit ttg makluk Allah yang asalnya bnama Azazil yg kemudiannya diubah namanya kepada iblis.. Iblis yang bermksud suka memberontak atau derhaka.. Diceritakan iblis ni dulu Allah kurniakan dgn wajah yang indah dan cantik, tapi kerana dia derhaka, Allah ubah muka dia jadi hodoh n menakutkan..
Ok, habis cerita pasal Iblis @ Azazil.. Sy msih xhbis baca lagi.. Nnt dh habis saya kongsi sm2 ye.. Hari ni sy nk crita psl buku yang sy beli dulu... Dulu tu, xla lme sgt.. Bulan lepas.. Karangan Fatimah Syarha.. Msti ramai yang kenal dgn pnulis berbakat ni.. Sy kira pengikut hasil penulisan beliau jugak. Seindah mawar bduri, Tautan Hati.. Tu semua hasil tulisan beliau.. Kalu tak baca lagi, baik cari.. Mmg best.. Thumbs up!! =)
Tapi buku yg sy beli kali ni bukan cerpen, tapi lebih kepada motivasi cinta.. Tajuk dia Pemilik Cinta ku Setelah Allah dan Rasul.. Erm, baca tajuk pun dh tringin nk beli.. Baca dalam, mmg tak menyesal pun beli.. betul ni.. try la.. (^_^)
Mengisahkan ttg perjalanan cinta yang indah teratur di antara dua insan yang kemudian disatukan.. Sgt indah.. Saya baca pun, terharu je.. Kalu la crita cinta saya seindah itu.. =)
Tapi kepada sesiapa yang masih mencari kekuatan melawan cinta yang bukan dari dia yang sepatutnya memiliki cinta anda, ini lah buku yang akan menguatkan keinginan anda utk plihara cinta tu.. Thanks untuk karya saudari.. fatimah syarha..
Ok, ini je kot tuk hari ni.. Saya tutup cerita hari ni dgn Riwayat Anas..
"Jika Allah mencintai ssorang hamba, maka Allah memasukkan
kecintaan ini di dalam hati para malaikat.. Jika Allah membenci
kepada sseorang hamba, maka Allah memasukkan rasa kebencian itu
ke dalam hati para malaikat , dan kemudian memasukkan pula ke dalam
hati manusia.."

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...