Sep 26, 2010

kisah aku, kwn2 n Herbalife~

Bismillah..

Ok, fatihah sgt semangat.. sehari blh taip 2 story.. N blog PSM msih tak bergerak.. Syabas bete.. Syabas.. (ikut style hindustan..) haha.. Ok, scara jujur n penuh honest nye, ak btul2 penat ngn PSM.. so hari ni fatihah lgsung xsntuh PSM.. main je.. tu yg smpi blh tlis 2 citer dlm shari ni.. hehehehe.. So, korg layan jela ea kepala ting tong ini.. hehe..

Malam ni ak bru blik g pesta knvo ngn Kak rihan.. menapak kot g pesta knvo dr Meranti.. haha.. klu sminggu ak cmni, blh turun kot berat aku ngn smulajadinya.. hehe.. Sbb smlm pun aku g gak pesta knvo.. Tapi ngn budak2 FSKSM.. Mmg meriah smlm.. n sgt best.. N 2 2 mlm ni, aku blik agk lewat.. Nak dkt jam 12 gakla bru smpi bilik.. Ok, back to the main topic k.. Aku ad 2 story bbeza utk 2 mlm bbeza kt tapak knvo.. hehe..

Story 1, malam 1:
Malam pertama g pesta knvo ni, ak g ramai2 ngn budak jbatan Maya.. Tapi oleh sbb dorg ad yg dtg nk jmpe geng dorg yg len + ada yg nk jmpe buah hati (hehe..) ktorg pn bpecah.. Janji yg pntg blik sme2.. Takut kot blik lewat2 2 3 org je.. Pape pn kami ppuan k!!! So aku ngn Maya pn mmulakan pjelajahan kami.. Maya ni mmg kaki shopping, so xde mslh la nk bjalan tnpa henti.. Aku yg jrg dtg mood shopping, mlm ni bhabis tenaga la nk jelajah padang kawad yang besar gedabak ni.. hehe.. Aku ni konon nya nak cari kasut crocs mcm Maya.. (tp bkn jnama Crocs la..) Waaa.. Tapi aku tak jmpe.. Lame kot aku dh cari kasut tu.. Atcually dulu mse Maya beli, ak tgh dok tmn dia beli.. Tapi mse tu, pndg sblh mata pn xnk kat kasut tu.. (Smbong tu..) maya siap tnya xnk ke beli, ak geleng2 nk tnjuk btapa ak xminatnye kasut yg bau cm plastik tu kan.. skrg, ak plk dok parah nk mncari.. Pattern slipar maya ni, dia ada reben comel kat depan.. Wane putih n sgt kiut.. Ak plg suka sbb dia bukn kasut ttutup.. Sng kot nk msuk je trus kaki aku yg kiut ni.. hahaaaa.. Tp stlh ak dok pusing2 smlm.. xde lah ada rzeki utk aku.. T_T

Okey misi pertama dh fail.. Next mission, ak nk kne cari gerai Herbalife.. Ak kne bagi berat ak n smua info yg dorg perlukan la utk program lose weight aku.. Mell perlukan smua ni utk tahu keadaan aku.. So ak ngn maya pun round2 la smbil dok jengah2 mencari gerai Herbalife.. Alahai, xde plak gerainye.. Mane ek?? Ak dh janji ngn Mell nak jmpe kwn dia kat gerai Herbalife tu malam ni.. Tapi nmpknye misi ak xbjaya jgk.. Haih.. pe lah nsib ak mlm ni.. Ak blik mbawa perut yg knyg n gmbar2 posing depa smua yg dok ikut tu jelah.. hehe..

~reramai~


~gambar dalam gambar~


Story 2 malam 2:
Ok, kisah aku buat malam ni sgtla opposite ngn citer2 di atas.. Aku sampai2 je tapak knvo, aku teman kak rihan g urut kaki dia yg skit dok trun naik tngga kat IRDA.. FYI, ngurut kt tapak knvo ni, bawah persatuan org2 buta negeri johor tau!! Jd yg tukang urut tu smua mmg ahli persatuan tu la = buta.. Ak tgk dorg, ak dh mula la nk ngalir air mata.. Tapi ak sgt kagum, dorg blh rse urat kat kaki kak rihan.. Sdg aku yg celik ni, pgg kaki aku smbil tutup mata knon nak cari urat, blh tertukar ngn kudis luka!!! aiyak, KANTOI!!! haha.. Tgh dok tgk2 dia kne urut2 tu (aku xurut k..), aku sje dok pntau2 luar gerai ngurut tu.. Ek, apa wane hijau2 muda tu?? Hijau muda = Herbalife!!! Aku dh excited dah mase tu, dok jengah2.. Ya Allah, gerai Herbalife betul2 depan gerai tmpat kak rihan kne urut tu.. Ak trusla gtahu kat budak yg jaga gerai tu aku customer Mell.. trus la dia pn ambik berat aku n smua info2 bkaitan.. Selsai sudh misi pertama aku.. Aku pn trus follow up ngn Mell psl smua tu..


~berat n related info needed~

Dah slasai kak rihan kne urut tu, kami pn gerak lagi.. Tapi kak rihan sakit kaki plk.. sian plk dia ak nk bwk dia gerak sgt.. Aku pn trus ajak dia g gerai kasut.. Aku nk gak beli 1 kasut.. Baru ak puas hati.. Kami pn smpilah kat gerai kasut, ak trus nmpak 1 kasut ni.. bkn jnama crocs, hrga pn murah.. cuma xla scomel kasut Maya.. Xpela, rzeki aku yg ni je kot.. Nanti pndi2 lah aku tmbah reben sndri.. so, ak pn belilah kasut tu.. Selesailah misi knjungan aku ke pdg kawad.. hehe..

So skrg, ak dh xde mood dh nk g pdg kawad.. Kalau ad mood pn, aku nak lawat anak singa yg kne kurung kat situ je.. sgt kiut, tp hdup dia xbebas.. Nak citer psl kbebasan, ponat dah den ni.. xpe, next punya next entry kte citer psl kbebasan la plk k.. Smua jenis kbebasan la.. Acara bebas, renang gaya bebas, smua mnde aku angkut citer kat korang.. haha.. jadi citer malam ni bakhir kat sini jela.. Citer indah ku di padang kawad.. haha.. Nnt smpi mood nk update, aku update lg k!! Daaaaa...


"Yesterday was a history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That's why, they call it a PRESENT"

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...