Sep 25, 2010

~sentimental mood~

Bismillah..

Fatihah sgt rajin nk update blog personal, tp nk update blog PSM?? MasyaALLAH.. Miss Hazinah, ambe btul2 mnta maaf.. ambe mls nk update blog.. sbb ambe xtahu doh nok taip mnde.. takut nnt ambe dok mrepek je, ambe kuar tajuk PSM plk.. jd benarknlah ambe mrepek sorg2 kt blog sndri ni.. hehe..

errrrmmm.. as stated up there "sentimental mood" kan? jd cite ari ni, nk sentimental2, sensitif2, jiwa2, hati2, jantung2, heart2 n smualah yg swktu n sme ktegori ngn nye.. hehe.. Klu korg bukan sentimental orgnye @ tgh mls nk mlyn org tgh mood sentimental cm aku.. Silakan blalu.. hehe..

Tgh dok blur2 lg nk taip mnde ni sbnrnya.. tp mood sentimental doh dok ad doh.. cme tak tluah lg je.. tp tbe2 plk dok dgr lagu Inspirasi Hati (Mestica) ni.. Adoi.. meruntun2 hati yg tak brapa nk ok lg ni.. Awat lagu ni mcm faham2 je ni?? Xpolah.. dok layan, sedap ckit hati nk dengar..

"Seringkali aku bdoa pdNya.. Agar tabah menyusuri hidup ini.. Ya Allah berilah ku kekuatan.. Utk tempuhi dugaan yg mencabar. sekiranya ku mendapat pganti.. Ku harapkan insan seperti mu oh kasih.. banyak membantu dan mendorong ku.. mjadi hamba yg taat kpdNya.."

Lbh kurg + kurg lbh, cmtula lagu nye.. Jap2, blum habis lagi.. Aku xdgr 1 lagu je.. bnyak lagu kot.. ada lagi lirik best yang menyentap n kne sbijik2 kat ambe ni.. hehe.. layannnn...

"Telah jauh terpisah diri ku dan diri mu, dlm ruang dan waktu, sendiriku jalani sepiku.. Tanpa diri mu.. Resah ku tnpa hadirmu.. Sungguh berat hati ku.. Merasakannya.."-tak bisa memilihmu (sixsense)

Ok, dohla tu.. ckup2 la dok taip lirik lagu.. blmbak lg lirik yg best2 sbnrnya, tp xpyh la kongsi smua kan.. dipndek kan crita yg xbrapa nk pnjg, moodnya adalah sedih n berserah... Nak highlight ckit pktaan BERSERAH tu.. sbb secara jujurnya smpai ke saat n ketika ini, BERSERAH tu sgt susah untuk ambe.. adoi Fatihah.. pe nk jd ngn mung ni.. T_T (awat ak dok ckp tganu ni?? aku org utagha apa.. marah tok wan aku kat Perlis tu kang.. pak menakan aku ligan ngn penyapu kang, ank menakan dia lupa asai dahhhh.. tudiaaaaaa..)

ok, kembali ke bahasa asal utara ku.. yg dh kira bahasa rasmi kat rumah n aku adik beradik.. Sebenaqnya... Mood xdelah sedih mana pun.. omputeh tak berapa nk puteh kata.. "So-so je" huhu.. mgkin sbb aku dah mula trima knyataan n bnyk sngt mnde nk dok pikiaq sjak akhir2 ni.. so diketepikan sbntr rse sdih "berpisahnya sebuah pertemuan" ni.. fokus mne yg ptut dlu la.. Lagi2 ble dok pk mse dpn yg msih samar2.. Thanks la kat kwn aku Cik Nurul Umairah (aka Maya) yg snggup dok lyn kpala ak yg tgh ting tong ni..

Tp satu mnde yg aku msih dok pk lg smpi skrg, mcm tak realistik btul soalan ak kat cik Maya hari tu.. mse tu kpala ak mmg tgh ting tong lg.. ak ngn selamba badak nye tnya kat cik kwn aku ni kan.. Lbh kurg cmni la kronologinya dialog ak ngn Maya..


"Maya, kat tempat keje abg lan awk tu kan, xde ke pegawai2 muda yg single lg?? Kenal la sorg kat sy.."

(Maya yg tgh dok belek2 enset dia, trus pndg ak.. smbil buat muka mnyampah dia n buat muka dok sindir2 aku.. dia pk ak main2 la tu..haihhhh...)
"xde.. klu ade pn smua dh bpunya.. yg ppuan adala.. nk??? lgpun awk nak ke cr pengganti???"



tula al-kisah nye kisah dua org budak ppuan yg dh nk dkt 11 thun xberpisah2.. haha.. smua mnde kot ak leh kngsi ngn maya.. mmg kepala gile cm aku gak dia ni.. tu yg best!!huhu.. (harap maya xbaca blog ni..klu tak, mahu terbang ke awan..hahaha..)


N pd mlm ak tgh ting tong tu, ak tnya kat maya.. Ak atcually xtahu cmne ak leh pk cmni.. Tp nmpak sgt ak tak bserah lagi mse ni..


Aku: Maya.. Saya takut nk wt istikharah nnt.. Saya tkut bukan dia..

Maya: Tu mknanya awak betul2 belum brserah.. Klu nk istikharah, awk kne btul2 serah bulat2 kat Allah.. Biar Allah yg tntukan.. Allah psti tentukn yg tbaik buat awk..

Aku: (Tdiam...)



Klu ngn org len, malu kot nk ngaku cmni.. Nmpak mcm xmtang kot.. Mcm xleh handle mslh sndri.. Tp ngn Maya, aku tahu dia xkn blame aku.. Plg kurg dia mbebel je.. Aku akan dgr dia mbebel smbil angguk2 kepala tnda BUAT2 FAHAM.. haha..

But at the end, and the moral of the story kisah sedih kali ni, aku mula sedar aku tlalu bgantung pd makhluk ciptaan.. Yg pasti itu bukan jalan yang sbnr.. Sbb aku lupa pd yg menciptakan aku, dia dan korang semua.. Mmg aku masih sedih, msh xleh lupa, but I hope one day the miracles will comes and lead me the way I should go.. Aku nak lihat batas kekuatn n ksbaran aku.. Sbb until today, ak xpenah nmpak lagi smpi sjauh mana ak leh bertahan n boleh pergi.. aku nak dgn seikhlasnya lepaskan dia pergi.. SEIKHLASNYA dan BERSERAH SEPENUHNYA.. tu misi aku.. n aku harap, 1 hari nnt ble aku tjumpa @ tsermpak ngn dia, ak ckup kuat utk tersenyum n xlari dr dia.. Selebihnya, biar antara ak ngn Allah..


Pape pun, ak harap dia bahagia n bjaya.. Bukan stakat dunia, juga akhirat dia.. aku tahu dia ambik kputusan ni sbb dia perlu buat semua ni utk kbaikan kami.. Aku nk dia tahu aku xpernah salahkan dia.. Aku tahu dia rse susah.. sbb aku pn rse susah.. so it’s fair kan?? Xde spe yg ptut diperslhkan.. Masanya belum tiba, n jalan masih jauh lagi.. Kami pn msih blum bsedia.. Bnyk lg ilmu n pengetahuan yg kami harus bljr skrg ni.. N plg pnting, bnyk yg perlu diperbaiki.. Skurg2nya jalan utk contact selalu ada, cuma kami yg xmhu contact antara satu sme lain.. Thanks awk, sbb xambik satu2nye mnde yg msih menghubungkan kita.. Mungkin dia xkn baca pn blog ni, sbb dia xpnh tahu pn psl blog ni.. Tp… Aku suka merepek2 jual kerepek sorg2 kat blog klu aku ada cerita.. Hahaha.. So korg layan jela ek.. haha..
~You can never cross the ocean unless you have the courage to lose sight of the shore~ (Christopher Columbus)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...