Oct 17, 2010

~Bayangan seksa..~


Bismillah..

Petang ni, aku buka FB.. suka nak jenguk2 n teroka2 kalau ada citer best aku leh jadikan pedoman n sandaran untuk diri aku.. Rmi org kata, FB ni buang masa.. Aku tak nafikn, aku sndri pn kdg2 leka gak.. Men game je keje.. huhu.. Tapi ada gak klbhn nya.. Trutama skali bila tgk status kwn2 yg bg pngajaran n pringatan.. Buat kita yg cpt lalai ni, tjaga smula.. Biasalah manusia, mudh lupa.. Msti kne ‘alarm’ slalu kan.. Sbb tu rmi org ada alarm clock.. (eh, pe bnde aku mrepek ni??hehe..) Kdg2 plk aku baca artikel2 kat iluvislam. Sbb aku dh jd ahli bwh page dia, jd mmg slalu dpt updated artikel n story.. Bila baca, hati rse tenang n kuat.. Tapi mnde ni kne amalkan slalu, klu blh biar hati muhasabah slalu.. Kalau tak, lalai lagi.. Kan3??

Entry kali ni aku bkan nk citer bab lalai.. Org yg taip ni pn slalu lalai, xkn nk bebel2 ngn korg psl lalai plk kan.. xlayak.. xlayak.. haha.. Entry kali ni, aku nk highlight kan statement kat bawah ni..

~Jgn lempar dia ke neraka, jika kamu ikhlas menyayanginya.. Lindungi dan bawa lah dia ke jalan mulia.. InsyaAllah, hati kamu akan tenang dan bahagia..~

Aku tbaca satu artikel ttg empat golongan lelaki yg akan dilemparkan ke neraka.. Ya Allah, automatik aku trus tringat kat abah.. Ps tringat kat abah, teringat kat... kat.. kat spe2 lah.. Astaghfirullah, tmenung pnjg aku.. Tgh dok sndar mngelamun tu, aku tgk kaki aku.. tbe2 benak aku terlintas

“Kaki ni satu hari nnt tnpa keraguan lagi akan berdiri kat padang mahsyar”

Abah pun cmtu kan.. Abah akan bdiri juga kat padang mahsyar nnt.. Laju je otak aku flashback blik smua yg aku dh buat selama ni dlm hidup aku.. Bnyak nye dosa aku yg abah akan dipertanggungjwb kan kat pdg Mahsyar nnt.. Ya Allah, apa aku dh buat ni??
Abah yg sgt penyayang ngn anak2, sgt ambil berat ttg kami sekeluarga, abah yg dulu putih tapi dh jd gelap kulitnya sbb berpanas nk cari nafkah untuk kluarga, abah yg bngun tiap malam mnangis n bdoa utk ksejahteraan kami, abah yg xkisah dia susah asal kluarga cukup segala, abah yg dh tua umurnya tapi masih gagah lwt aku walau aku sjauh ni, abah yg snggup tahan keinginan smbung blajar n cita2nya, abah yg snggup lbhkan duit utk pngajian anak2 dr beli ubat penawar kencing manisnya.. Ya Allah, anak apalah aku ni?? Kalau ada anak tak kenang budi dlm dunia ni, aku rse aku jauh lbh truk dr dia.. Byk sgt pngorbanan abah smpi aku xleh nk list smua dh.. Ni baru ckit.. Tlalu sdikit..

Bila aku tutup mata, aku tbayang abah tseksa.. Astaghfirullah, tak berani dh aku nk pejam mata.. Bayangan aku sndri dh buat air mata jatuh tak terhingga, tu baru bayangan aku.. Belum lagi keadaan sebenar seksa di sana.. Aku pnh baca sebuah kisah, ttg sorg pramugari yg pengsan di Mekah masa nk mnunaikan haji.. Dalam keadaan xsdr tu, dia dh diberi bayangan seksa di sana.. Smpikan bila terjaga dia sndri xdpt nk gmbarkan smua tu dgn kata2, hnya katanya tlalu truk azabnya.. Aku tgk abah cucuk jari nk check darah pun, aku dh pling muka.. xsnggup tgk darah abah menitis kuar.. Tapi nape aku mudah je buat dosa bgunung2 bnyaknya tnpa rse bslh pun kat abah?? Tu ke namanya aku ikhlas sygkan abah?? Palsu je..

Bila pk smua yg dh blaku, aku rse mcm nk blik peluk abah.. aku nk salam tgn abah, mnta maaf kat abh, cium pp abah.. Aku nk ckp btapa aku ikhlas sygkan abah.. Tak sbar rasanya nk jumpa abah.. Aku nk jadi anak yg baik.. Anak yg solehah.. Aku xnak lempar abah dlm neraka.. Aku amanah buat abah.. Abah berikan spenuh kpercayaan pd aku, aku kne jge kpercayaan tu.. 28 hrbln ni insyaAllah abah dtg lawat aku.. Aku rse nak msak kan mknan special utk abah.. Aku xpndi pun masak, tapi abah selalu ckp kat aku ngn along..

“abah xkisah pun sedap ke tak.. along ngn adik dpt masak utk abah cmni pun dh cukup gembira n terharu dah abh..”

Abah tak cerewet ttg makan, smua abah makan.. xsdp pun abh makan juga.. Hari tu aku buat sup kat rumah, xla sedap mana tp abah makan byk juga.. Aku tak tahu klu abah nk ambik hati aku, tapi aku rse hepi tgk abah mkn bnyk.. Aku nk bkhidmat utk abah n kluarga sedaya aku.. Aku nk lihat mereka bahagia n gembira.. Aku dh byk abaikan tnggugjwb n peranan aku sbg anak yg solehah, moga aku bksmpatan utk memperbaiki segalanya..

“Ya Allah, telah kau kurniakan aku kelurga yg bahagia.. Kluarga yg luar biasa hebatnya.. Tulus cinta bersulam kasih.. Abah dan mama.. Aku mmbesar dlm keadaan sempurna.. Sdayanya mereka mngerah tenaga, agar bisa mmberikan yg tbaik buat anakanda tercinta.. Mereka bukan org berada, juga tiada harta berjuta.. Cukup agama, ilmu dan akhlak mereka semat di setiap jiwa zuriat mereka.. Berulang kali mrk ingatkan bahwa mrk bukn hdup bjuta2 era.. Mrk psti akan pergi jua.. Di kesempatan ini Ya Allah.. Di kesempatan yg masih bsisa ini.. Izinkan aku bkhidmat spenuh jiwa raga buat mreka.. Sedaya aku mmbuat mereka bahagia.. Tuntuni dan redhai langkah ku ya Allah.. Amin..”

~Saat Lafaz Sakinah~

Bismillah
Far East - Saat Lafaz Sakinah


Heningnya
Sunyi suasana
Lafaz sakinah bermula

Apa rasa
Diterjemah hanya
Sebak abah tangis ibunda

Adalah aku wali puteriku
Serah kini amanahku ini padamu
Nafkahilah dia curah kasih dan cinta
Lebih dari yang ku berikan kepadanya

Korus
Dulu esakannya sandar di bahuku
Tangisannya kini ku serah padamu
Bukan bermakna dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu
Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Taat itu bukan hanya pada nama
Indah ia pada maksudnya

Ku akur
Akan pesanmu
Puterimu kini amanahku

Iringilah
Dengan doamu
Bahagia kami dari redhamu

Oct 16, 2010

~Ketika Allah memilihkan mu utk ku~

Padamu yang Allah pilihkan dalam hidupku..
Ingin ku beri tahu padamu..
Aku hidup dan besar dari keluarga bahagia..
Orang tua yg begitu sempurna..
Dengan cinta yg begitu membuncah..
Aku dibesarkan dgn limpahan kasih yang tak terhingga..
Maka, padamu ku katakan..
Saat Allah memilihmu dalam hidupku,
Maka saat itu Dia berharap, kau pun sanggup melimpahkan cinta padaku..
Memperlakukanku dgn sayang yang begitu indah..



Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi 'kita'..



Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, sejak kecil Allah telah menempa diriku dgn ilmu dan tarbiyah,
Membentukku menjadi wanita yg mencintai Rabbnya..
Maka ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Allah mengetahui bahawa kau pun telah menempa dirimu dgn ilmuNya.. Maka genggam tanganku dalam mengibarkan panji-panji dakwah dalam hidup kita..
Itulah visi pernikahan kita..
Ibadah pada-Nya ta'ala..



Padamu yang Allah tetapkan sebagai nahkodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah,
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau coba meluruskanku, karena aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, karena akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Niscaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..



Padamu yang Allah tetapkan sebagai atap hunianku..
Ketahuilah, ketika ijab atas namaku telah kau lontarkan..
Maka dimataku kau adalah yang terindah,
Kata2mu adalah titah untukku,
Selama tak bermaksiat pada Allah, akan ku penuhi semua perintahmu..
Maka kalau kau berkenan ku meminta..
Jadilah hunian yang indah, yang kukuh…
Yang mampu membuatku dan anak-anak kita nyaman dan aman di dalamnya..



Padamu yang Allah pilih menjadi penopang hidupku…
Dalam istana kecil kita akan hadir buah hati-buah hati kita..
Maka didiklah mereka menjadi generasi yg dirindukan syurga..
Yang di pundaknya akan diisi dgn amanah-amanah dakwah,
Yang roh dan jiwanya selalu merindukan jihad..
Yang darahnya mengalir darah syuhada..
Dan ku yakin dari tanganmu yg penuh berkah, kau mampu membentuk mereka..
Dengan hatimu yg penuh cinta, kau mampu merengkuh hati mereka..
Dan aku akan selalu jatuh cinta padamu..


Padamu yang Allah pilih sebagai imamku…
Ku memohon padamu.. Redhalah padaku,
Sungguh Redhamu adalah Redha Ilahi Rabbi..
Mudahkanlah jalanku ke Surga-Nya..
Karena bagiku kau adalah kunci Surgaku..
(Maya, sy copy dr blog awk.. thanks dear)

Oct 10, 2010

~Tentang kamu~

Bismillah..

Entry kali ni aku nak crita psl Siti Nurfarisya Md Noh.. Adik aku.. Oleh sbb aku dh rndu sgt kat dia, aku gagah kan gak tulis psl dia utk entry kali ni.. Utk pngetahuan korg, beza aku ngn isya 14 tahun.. Dia lahir mse aku form 2.. Mse mula2 dia lahir, aku sgtla mnyampah, benci, mluat n xsuka ngn dia.. ada bau2 ke’jeles’an di situ.. wahaha.. mgkin sbb dia dh ambik takhta aku sbg anak bongsu @ anak termanja dlm family, dia ambil title ‘adik’ aku n pling pntg dia ambik tumpuan smua org.. tp skrg, aku n dialah geng ‘karas’ dlm family aku.. wahaha..

Isya ni mcm cermin diri n hdup aku.. Aku mcm nampak smula diri n hdup aku dalam dia.. sikap, perwatakan, minat, rupa, cara bercakap, berfikir, marah.. Banyak persamaan.. Dia macam twin aku.. Cuma dia versi kecik.. hehe..
Hari tu aku cakap ngn dia dlm telefon, soalan lazim aku mstilah psl study dia.. Aku mmg dh tahu dh jawapan standard dia.. Tapi aku sje je tnya..

Aku: Isya, study cmne?? Ok?? Dah sedia nak exam?
Isya: Ok je study.. dh sedia dh..


Tu lg satu psamaannya.. Smua org anggap aku dgn isya ada confident level yg tinggi.. Dlm bnyk hal, kami lbh suka ckp kami boleh buat dr merungut n gtahu kami xboleh.. Tp sbnrnye, kami je yg tahu.. Aku pn sme mcm isya, ble mama abh tanya aku blh ke buat, aku ckp aku boleh.. Wlupn sbnrnya aku sndri takut n xpsti.. Sbb utamanya, aku xnak dorg risau.. sme mcm isya.. Aku pnh bwk dia citer2 personally ngn aku.. Aku tny dia, “isya ckp btul2 kt adik.. isya betul ke blh buat?? klu rse sush ckp, adik tolong” n dia gtahu sbnrnya dia rse susah, tp tkut nnt mama abah risau.. Can u see that?? Persamaan..

Setiap kali tgk isya bdebar2 tnggu result, nk sit for exam, kne marah ngn sape2, g tuition siang malam, xperform dlm study, markah menurun..Aku pn rse bnde same.. Aku nampak diri aku dlm diri dia.. Aku dpt rse apa dia rse.. N setiap kali tu gak hati aku berbisik..

“Jgn sedih.. Cukup adik rse smua kesusahan tu.. Adik nak smua nya lebih mudah utk isya.. I will try to guide u my little sister.. Plz, jgn patah semangat.. Isya blh pegi lebih jauh dr adik.. Peluang isya cerah..”

Tiap kali aku blik rumah, aku nk jd org yg plg btanggungjwb utk teman dia study, buat revision, hafal pape yg ptut dia hafal.. Aku nk cuba berikan dia formula n kaedah yg plg mudh supaya dia tak rse sush.. Bagi dia rse blajar tu best, bukan tekanan.. Yes, n she likes it.. Pape pun dia budk2.. cre xsme mcm kte yg kne focus btul2.. plg tidak aku buat ayat2 mudh supaya dia mudh hafal bahasa arab dia.. misalnya “kanabatun”, aku suruh dia ingat pkataan “wakanabeb”.. haha.. dekat2 kan?? but, amazingly it works!! n dia mudah faham.. pape2 pun enjoy, jgn bg dia tekanan melampau..

kalau math, aku xde cre len, aku spot soalan.. bg dia buat soalan2 tu n dlm mse sme bg ganjaran klu dia btul n ajar klu dia salah.. sains, aku suka ajak dia tgk sndri mnde2 tu.. klu misalnye dia kne tgk proses tauge membesar, slalunya mama awl2 dh ajar dia tanam tauge sndri.. jaga tauge tu n tgk sndri pe jd ngn tauge dia.. Kami just follow up n jwb soalan2 dia.. tp aku enjoy n hepi tgk dia hepi..


Tiap kali sblum dia g sekolah n jwb exam (slalunya bila exam final, aku slalu ad kat rumah), aku ckp kat dia suruh dia try sbaik mungkin.. “Isya cuba sebaik mungkin.. pape pun isya dah usaha”. yup, aku nk dia tahu, ilmu tu pnting sbg penyuluh mse dpn, bukan sbg tekanan..

Hari tu kebetulan aku ada mse sekolah dia pnggil ibubapa dtg ambik report card. Aku ingat lg mse mama, aku n along dtg nak ambik report card kt kelas dia, mmg muka dia dh pucat lesi.. Aku teman mama smpi meja guru, tgk kat report card isya, dia dpt no 5. Aku tahu dia msti frust.. Aku g meja dia, angkat beg dia nk bwk dia blik.. Dia trus je tny, “Dik, result isya cmne.. ok ke?”.. aku angguk2 smbil snyum.. yup, bg aku ok.. slagi mana dia dpt markah ok, n displin dia ok, aku dah happy sgt.. kdudukan dlm kelas tu bkn pnentu..

Atas keta, mama gtahu isya dia dpt no 5.. Nampak riak sedih kat muka dia.. Aku diam je xnk komen pape.. pelan2 mama susun kata, xnak buat dia sedih..

“Mama tahu isya dh cuba.. Bagi mama, smuanya ok.. Isya dpt A smua subjek yg lain cuma 1 B. Kdudukan dlm kelas bkn pnentu, yg pntg isya blh perform.. Jgn kejar kdudukan tu..”

Isya diam je dgr ckp mama.. Pstu dia bsuara..

“erm, isya lulus smua subjek juga kan.. xpela klu dpt no 5 pun.. isya masih stay kat kelas sme..”

Isya masih tlalu muda utk tipu aku.. Aku lbh dulu mkn garam dr dia.. Pape pn, dia cermin khidupan aku.. Dia mmg tnjuk riak muka xkisah, xpape, tapi aku tahu deep inside dia kcewa juga.. Kcewa sbb xblh ptahankn kdudukan tmpt ptama.. Kcewa sbb xdpt bg kgembiraan pd abah.. Pape pun, priority aku dan dia dlm khidupan adalah mngembirakan org yg kami syg.. Itulah paling utama.. Diri sendiri jd no 2 pun xpe..

Tiap kali aku pk psl isya, aku rse bsyukur dia ada fikiran sematang tu sejak kecil.. And I’m proud of her.. Dia matang dlm umur semuda tu.. Aku bangga jd kakak dia.. Mngkin surrounding dia pnuh ngn org dewasa, dia ikut bfikiran dewasa.. Alhamdulillah.. Cuma aku xnak dia tension.. tu plg utama.. Tiap kali aku balik, aku pstikan dia banyak main dr belajar.. Bukan aku nk buat dia buang masa, tp aku nk dia rse rilek.. Rilek blh luang mse ngn aku, rilek skjp dr study je tiap masa.. Pape pun dia tetap budak umur 8 tahun, fitrah nk main masih ada..

Aku xtahu nape, aku rindu sgt kat dia skrg ni.. Rindu nk sakat dia, gelak2 ngn dia, citer2 ngn dia.. Indah hdup ada adik ni.. Aku dh lme rsekan n sgt bsyukur aku ada pluang n ksempatan utk dpt adik sbaik n sbijak isya..

“isya, adik slalu doakan isya.. Moga membesarlah isya mnjadi muslimah n anak yg bguna n solehah.. Adik xnak isya ikut jejak adik.. Cermin lme dlu dh bnyk kkurangan n kcacatan.. InsyaAllah adik akan pstikan cerminan pd diri isya lebih indah dan anggun lagi.. Berjaya dan berbahagialah kamu adik ku dunia n akhirat.. Adik sayang isya.. “



Oct 9, 2010

OST-Lagenda Budak Setan (Male version)

Bismillah..

Hurm, nape emo ek mlm ni.. Rse mcm xsdp hati pn ade.. Ya, Allah.. Nape aku rse smcm je?? Aku bru tdo 30 minit, aku tjaga smula sbb hati bdebar2.. Nape ni?? Tangan aku laju je kol mama.. Tnya family ok ke tak.. Mama ngn suara2 ngantuk ckp ok je smua.. Xde pape pun..Sori mama, adik curious sgt smpi xleh pk dah..

Jadi kalau bukan family, nape debar ni xhilang lg?? Tah nape rse mcm nk nangis, rse mcm ad org ngh sedih skrg ni?? Ke aku je yg pk sgt ni?? Bila dh rilek trus je trasa nk lyn OST lagenda budk setan ni.. Tp asyik dok ulang2 part sme je.. Nape ni??

Perasaan aku je ni.. Xde pape la.. Tp mmg nk kne kuar air mata dlu bru leh reda.. Astaghfirullah..


Ku sebut nama mu..
Disetiap doaku..
Dan ku kan setia..
Kenangan tentang mu..
Yang ku dapat hnylah bayang mu..

Oct 6, 2010

~Lagi 2 bulan(sampai ke 2 bulan)~

Bismillah..

Aku sgt2 berharap 2 bulan ni akan berakhir dgn jayanya.. Xsabar nak tgk result diakhirnya.. Hurm.. Sempat ke?? PSM (Projek Sarjana Muda) aku yg progress cm siput.. Tah2 siput pn lagi laju dari progress aku.. Sape la yg hebat buat mobile application ni?? Plz, ajar la aku yg lgsung xde basic ni.. Klu sistem aku wt web je, mmg ak dah sedap dah skrg ni.. Goyang kaki wa ckp lu.. Huhu.. Tapi, itu smua hanya dlm mimpi.. Pape pun, aku tetap student Network & Security.. Xleh nak ckp bnyak, aku kne relate gak sistem yg aku nk develop ngn jabatan aku..

Tiap malam aku tdo lewat, baca mcm2 tesis n coding.. Mata aku dh kuyu baca coding Java.. Atcually, 2 hari lepas aku dah down sgt2.. Pe taknye, aku tnye budak kelas aku (nama dirahsiakan, for his own good..) Aku tnya la cmne nk develop mobile app.. Soalan pertama dia kat aku..

Dia: You ada basic ke develop mobile app?
Aku: (geleng2..)
Dia: Wah, klu cmtu mmg xboleh develop la.. J2ME susah la..


Weh, smua org yg hebat xkira la ko Bill Gates ke, MAC pnye engineer ke, Nokia engineer ke, you will start from ZERO k.. Xde org yg lahir2 trus je dh tahu coding Java, tahu nk develop mobile app.. (Aku emo jap.. ) Everyone will start from the very basic things utk bjaya.. Xdenye trus bjaya!! Sme la cm ko, ko kne start from the very basic things, merangkak, bertatih n perlahan2 start blari utk develop mobile app. And now, ko dah start ‘berlari’ ko nk lupa saat2 manis n memori2 indah mse ko xtahu pape dlu?? Plz, jgn jd hipokrit k!! Ko pnh lalui saat kesusahan mengejar ‘basic’ tu.. And for your info, ayat2 ko penyebab yg sgt2 kukuh utk buat aku down..

Ok, saat2 emo dah blalu.. Aku penat nak emo ngn org.. Ckupla aku bebel2 free.. Huhuhu.. Sbnrnye saja nk lepas tension n rse xpuas hati kat dia, xpsl2 korg kne baca.. Sori2.. Dush!!, tmbuk Fatihah sbb buat korg jd mcm punch bag.. Aku just xleh thn la org cmni.. xleh ke plg kurg klu ko xnk tlg pn @ kedekut sgt nk kongsi ilmu, ko jgn ckp mnde yg leh buat org down.. Sian doh kat org tu.. Pape pun pkla kalu ko jd org tu.. Ilmu klu korg susah nk kngsi ngn org, korg xdpt apa pun.. Better korg ajar @ kngsi ngn org len, insyaAllah korg akn lbh fhm ilmu tu.. Pahala pn dpt.. Hurm..Ok, pape pun sbb aku dh down sgt, apa lagi.. Aku jmpe ngn supervisor aku la..

Oh, aku xpnh lg cite psl supervisor aku kan?? Miss Hazinah.. Aku syg siot kat SV aku ni.. Sejak aku kenal dia mse aku ambik CCNA 2 dlu, aku mmg dh target nk jdkan dia SV aku.. Dia ni mmg best.. Susah nk jmpe SV yg rilek n sgt memahami cm dia.. Bwh SV aku ni je, ada 8 student wt PSM.. Smua brebut2 nk jdkan dia SV.. Nasib dia terima diri ku ini.. huhu.. Dgn dia, kita leh citer probs dlm sistem kita openly.. Xyah nk simpan2 dlm hati.. Then dia akan try cri solution.. Pling kurg dia bg idea ckit2 nk kurg kan ke’tensen’an dlm otak korg.. Btul!! Aku tiap kali ps jumpa SV aku ni, aku msti rse mcm bahu aku ringan dr mslah n otak pn xtensen sgt.. Best je ngn dia..

Hari aku dok tensen2 tu, aku pn g la jmpe SV aku ni.. aku ktuk pntu n bkk pntu bilik dia, tgk SV aku dh snyum kat aku.. Senang hati aku.. Aku pn pe lg, mluahkanla prasaan aku psl ksusahan nk buat mobile app.. SV aku dgr ngn pnuh sbarnye tiap mslh aku.. Waa, aku sgt tharu.. FYI, SV aku ni dia suka conteng2 tau.. Hehe.. (hrp miss xbce blog aku ni..hehe..) Ps citer2 mslh aku n gtau psl sistem, Miss start ambik paper n pensel, conteng2 atas paper tu apa yg aku terangkan kat dia.. Hehe.. Tp sbnrnya, tiap apa yg dia conteng, aku mmg simpan tau.. Sbb tiap lukisan dia tu adalah ringkasan dr pe yg ktorg bncg.. Yes, she likes to make everything as simple as possible.. Aku ingat lg, nota CCNA dlu pn dia leh ringkaskan.. Klu la korg leh tgk cmne pnjgnye nota sbnr yg CISCO bg student, korg msti sgt2 bsyukur ada lect yg serajin Miss snggup ringkaskn utk korg.. =)

Kuar je dr blik miss, aku rse bsmangat smula nk siapkan sistem aku.. Aku tiap kalu tgk muka miss, aku mcm xsnggup nk buat dia rse sedih.. Aku tahu dia percaya kebolehan stiap anak2 didik dia.. Aku xsmpi hati nk musnahkan kpercayaan dia.. Pape pn, kne cuba yg tbaik.. =) Aku ada 2 bulan lagi utk siapkan sistem aku.. Aku rse takut xsmpat nk siapkan dlm mse yg dh dtetapkan.. Report lagi.. Bukn senang nk senang kan.. Bnyk mnde kne buat n pk btul2.. Mcm Anis ckp kat aku, dahulukan benda yg prlu didahulukan.. Bersush2 dahulu, bsenang2 kmudian.. Pas dh siap smua, baru blh pk nk enjoy kan.. hehe.. Thanks Anis.. ^_^

K la, entry kali ni dh smpi ke pnghujungnya.. Luahan rasa hati je pun.. kekeke.. layan la ek.. jgn marah wa beb, sbb wa mmg suka merepek2 kat sini bila wa ada citer kan.. thanks korg sbb baca.. Aku suka, aku suka.. hehe.. Pape pn, doakan aku leh siapkan PSM aku dlm mase yg dtetapkan n aku leh la knvo ngn kwn2 aku y len, insyaAllah.. ^_^


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...