Feb 1, 2011

~Kerana syg dan perihatin~

Bismillah..

Salam, terpanggil untuk berkongsi Krisis keadaan sebenar pelajar kita Mesir.Cikmin copy sebahagian artikel ni dari blog ariffshah.com. Mari sama-sama kita doakan agar pelajar-pelajar kita di Malasyia semuanya dalam keadaan baik...

Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.
Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:
Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000
prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.
Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.

Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita. Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923

Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter:
DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- NadiaSo what we can do?
1.Kalau ada Twitter, retweet this.
2.Reblog this. Copy paste dan post dalam blog. Time ni memang digalakkan sangat-sangat untuk korang copy paste.
3.Share this on Facebook.

"Plz all blogger.. mgkin kita lihat usaha kita ni kecil, but insyaAllah bila smua bsatu mbantu usaha ni sbnrnya satu kjayaan bsar utk bantu sahabat2 kita d bumi Mesir..insyaAllah.. plz.. reblog this.."

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...