Jun 3, 2013

Jom jalan- jalan..

Bismillah.. 
Assalammualaikum.. 

Hujung minggu lepas abang ajak ke kenduri kawan. Bukan satu, 2 buah kenduri.. satu kat Negeri Sembilan, satu lagi kat Kuala Terengganu.. Mula -mula abang decide nak pilih satu kenduri je, sebab jarak kedua-duanya bukan dekat, jauuuhhhh.. Tapi sebab dua- dua kawan abang ni sudi luang masa masa kenduri kami hari tu, saya ajak abang luangkan masa juga untuk diorang. Kira bayar hutang lah!! =)

Jumaat malam lepas balik kerja, kami berdua pun bertolak ke destinasi pertama, Negeri Sembilan. Attend kenduri Hanis & Nana. Oleh sebab kami datang sehari awal, so singgah tidur kat Sutera Hotel area Seremban 2. Esoknya attend wedding, abang sempat jumpa semua kawan-kawan dia.. Happy betul dia dapat lepas rindu ye.. ^_^


Barakallah untuk Hanis & Nana.. Semoga rumahtangga yang dibina dilimpahi sakinah, mawaddah dan warahmah.. 

Lepas tu terus bertolak balik ke Dungun. Sampai area Genting Sempah, abang tanya "Sayang, tak nak singgah Genting dulu?".. Saya apa lagi, laju je "Nakkkkkkkk".. Lagipun abang tak pernah sampai lagi, saya dah selalu pergi dengan family.. Masa nak naik ke Genting, berapa kali nampak kereta rosak tepi jalan, siap berasap-asap.. Cuak je, takut kereta kami pun rosak.. Tapi alhamudulillah, sampai jugak.. Ramai betul manusia, dah nama pun musim cuti sekolah. Banyak hotel 'fully booked', yang 'available' pun harga sampai RM300++.. Saya cakap kat abang, "InsyaAllah, lain kali kita datang lagi ye.. kali ni kita datang ambil gambar je". 


So kami teruskan lagi perjalanan ke Dungun.. Lebih kurang pukul 12 lebih, kami sampai rumah mak. Kesian mak, dah tertidur kat ruang tamu tunggu kami sampai.. Terima kasih mak, sayang mak.. =)

esoknya (2/6/2013), kami bertolak ke terengganu pula. attend kenduri sahabat baik abang masa kat sekolah teknik dulu. Tak sempat nak snap gambar pengantin, masa kami sampai pengantin tengah sedap makan.. Jangan ganggu!! =) 

Singgah kejap ke Masjid Kristal.. Saya teringin sangat nak masuk Taman Tamadun Islam, tapi cuaca panas yang amat. Memang terik. Saya dah pening kepala, abang dah risau.. So kami pun gerak balik.. Sebelum tu, singgah beli keropok lekor dulu.. Lebih kurang pukul 5 lebih kami sampai semula rumah mak.. Busy nak pack barang dah.. Kejap je dapat jumpa mak dengan tok.. =(




Lebih kurang pukul 2 pagi, sampai Johor.. Letih, tapi rasa berbaloi.. InsyaAllah ade masa, jom jalan- jalan lagi.. ^_^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...